Skip links

Račić osmislio rješenje za veliku pješačku zonu u centru Rijeke

Potpredsjednik Centra, arhitekt i riječki gradski vijećnik Marin Račić, predstavio je izvrsnu, a jednostavnu ideju čijom bi realizacijom Rijeka konačno dobila pravu rivu, odnosno veliku pješačku zonu uz more.

Riječ je o idejnom projektu izgradnje tunela ispod ulice Riva, koji bi promijenio vizuru centra Rijeke, u potpunosti riješio protočnost kolnog prometa, a pješacima omogućio neprekinutu pješačku površinu do mora.

“Otprilike 80 tisuća četvornih metara oslobodilo bi se za pješake, što je ekvivalent od otprilike 11 nogometnih igrališta. Budući da se radi o državnoj cesti, nužna je suradnja Republike Hrvatske i Grada Rijeke, ali gotovo svi veliki projekti koji se trenutno realiziraju u Rijeci, osim kompleksa Žabica, rezultat su suradnje države i grada, uz sufinanciranje EU fondovima”, rekao je Račić.

 

Vjeruje da bi se projekt mogao realizirati uz pomoć sredstava iz EU fondova, a najavio je da će zatražiti podršku Gradskog vijeća i riječkog gradonačelnika. “Ovo je projekt koji je važniji od politike i volio bih da što više građana Rijeke stane iza ove ideje i da zajedno odemo na razgovor u Vladu RH kako bismo mogli realizirati cijeli projekt”, poručio je potpredsjednik Centra.

Više o projektu pročitajte OVDJE.