Skip links

Puljak: Ovo je operacija spašavanja Plenkovića

ZAGREB, 13. prosinca 2023. – „Dovoljna je jedna osoba koja će se pokajati da se uruši Plenkovićeva korupcijska hobotnica. Pozivam tu jednu osobu kojoj je dosta što joj posao ovisi o tome da 50 posto novca koji je izvučen iz države mora vraćati stranci, da se pokaje i izađe u javnost sa istinom. Bit će bolje da to učini sada jer kasnije će biti prekasno“, istaknula je na konferenciji za medije saborska zastupnica stranke Centar Marijana Puljak, komentirajući najnoviju HDZ-ovu aferu, zbog koje je smijenjen ministar Filipović.

Ova afera, prema njezinu mišljenju, dokazuje da Plenkovićev HDZ funkcionira jednako kao što je funkcionirao i Sanaderov. No, na čelu korupcijske hobotnice, kako ističe, Andrej Plenković nadmašio je i Sanadera.

„Činjenica da je ministar Filipović na konferenciji za medije govorio o tome da preuzima političku odgovornost i da za korupciju nije znao, govori samo jedno: ovo je operacija spašavanja Andreja Plenkovića. Ako je Filipović otišao zbog zapovjedne odgovornosti, što govori o Plenkoviću smjena 30. ministra po redu. Gdje je tu zapovjedna odgovornost?“, upitala je Puljak.

Govoreći o državnom financiranju medija i odnosu HDZ-a s njihovim vlasnicima, koje se realizira na način da HDZ medije financira novcima građana, a zauzvrat traži polovicu iznosa natrag i promociju HDZ-a, Puljak je podsjetila kako je stranka Centar u Splitu prva i jedna od rijetkih u Hrvatskoj koja je odbila javnim novcem plaćati pozitivno izvještavanje jednog lokalnog medija, Slobodne Dalmacije.

„Stranka Centar, koja upravlja Splitom, zbog toga je svakodnevno izložena negativnim člancima, ali na medijske ucjene nikada neće pristati niti plaćati pozitivno izvještavanje. Novcem građana treba upravljati odgovorno pa je u Splitu uveden model financiranja medija po preporuci Hrvatskog novinarskog društva. O tome što će građani Splita financirati u medijima odlučuje stručna komisija, koja određuje kriterije i provodi natječaj za dodjelu sredstava, a ne stranka ili gradonačelnik“, pojasnila je Puljak.