Skip links

Puljak demantirao optužbe – HDZ-ova administracija novac isplatila svim strankama

Predsjednik stranke Centar, gradonačelnik Ivica Puljak komentirao je lažne optužbe predsjednika splitskog HDZ-a i saborskog zastupnika Tomislava Šute. Komentirajući izvještaj državne revizije vezan uz rad političkih stranaka, Šuta ga je, naime, optužio da je kao gradonačelnik Splita stranci Centar uplatio 26.500 kuna više nego što je trebalo.
Nakon optužbe, s gradskim službama Puljak je rekonstruirao je što se dogodilo i utvrdio da je 2021. bivši splitski gradonačelnik u prelaznom razdoblju, u vrijeme dok je Gradsko vijeće bilo raspušteno, slijedio uobičajenu praksu da se vijećničke naknade isplate za cijeli mjesec, iako je Vijeće bilo aktivno još samo 14 dana.
“Tu praksu smo tek mi promijenili. Kada je Vijeće raspušteno, naknade su isplaćene po danima, a ne mjesecima. S takvom praksom ćemo nastaviti i u budućnosti”, rekao je Puljak, dodajući da najviše zabrinjava to što je Državna revizija došla do ovih spoznaja revidirajući stranku Centar, a ne revidirajući HDZ jer je administracija Andre Krstulovića Opare taj novac isplatila svim strankama, i to HDZ-u više nego ostalima. Stoga, dodaje, ne čudi što nisu primijetili ni puste crne fondove kojima je HDZ baratao.
“Novac ćemo, iako ga praktički ne trebamo vratiti jer je tada na snazi bila takva praksa, uplatiti na račun jedne splitske humanitarne udruge, a što će HDZ učiniti sa svojim?“, upitao je Puljak.