Skip links

Počeli radovi na Žnjanu, najvećem projektu u Splitu u zadnjih 45 godina

Počeli su radovi na Žnjanu, najvećem projektu u Splitu u zadnjih 45 godina. “Za nas je Žnjan puno više od običnog projekta. Više od nade. 26 godina smo čekali da se realizira nešto što svi želimo, projekt koji je i te kako potreban Splitu. Te 1998. godine kada je žnjanski plato dočekao Papu Ivana Pavla II., počeo je san o uređenju ovoga prostora koji je velik poput 31 nogometnog igrališta ili 16 splitskih riva”, rekao je predsjednik stranke Centar, gradonačelnik Splita Ivica Puljak, dodajući da je pred nama nova era.
“Era izgradnje i povratak vjere da je moguće napraviti velike stvari kada smo usmjereni ka cilju uz puno rada i odricanja. Ovo nije samo transformacija naše obale i promjena vizure grada, ovo je odraz naše zajedničke odlučnosti da unaprijedimo naš grad i našu zemlju. Za nešto više od godinu dana, ovdje će biti novo igralište za naše obitelji, zona za odmor i sport, rekreaciju i bijeg u zelenilo. Ovo je dokaz da su velike stvari u Splitu i Hrvatskoj moguće!”, istaknuo je.
Naglasivši da političari imaju naviku sve zasluge uzeti sebi, poručio je da on želi otvarati nove vidike i pokazati na vlastitom primjeru da postoji nešto što je iznad svih nas, a to je Split. “Do ovog trenutka ipak nas je dovelo još nešto više od same želje i dišpeta. Donijela nas je sinergija i partnerstvo javne uprave i struke, vizija, profesionalnost i odlučnost, ne da rušimo, već da gradimo”, rekao je Puljak.